måndag, juni 24
Shadow

Jobbcoachning

jobbcoachningIbland behöver vi alla någon som kan ge oss den där extra knuffen. Någon som kan hjälpa och stötta och finnas där när man behöver det. Nej, vi pratar inte om en partner, utan om en jobbcoach.

Coachen hjälper dig

Precis som en personlig tränare på gymmet så fungerar en jobbcoach på ungefär samma sätt. De ger en råd och den kunskap som man behöver, de peppar en och stöttar en, och visar vad man ska göra och inte göra när det kommer till att leta efter ett jobb. För det är ju det som en jobbcoach går ut på. De ska försöka hjälpa en att skaffa ett jobb, och när man tappar orken då allt känns som mörkast så hjälper de en ta sig upp på benen igen. En jobbcoach är helt enkelt där för dig tills du äntligen får det där jobbet.

Vad innebär coachning?

Själva coachningen består av individuella samtal mellan den arbetssökande och jobbcoachen. Detta är nödvändigt för att kunna bygga upp förtroendet mellan parterna. Varje människa är unik, och det är viktigt för coachen att lära känna dig och ta reda på hur just du tänker och löser diverse situationer. Du måste självklart också känna dig bekväm med din coach, så dessa samtal är avgörande för att kunna gå vidare.

En jobbcoach tar reda på dina svagheter och styrkor och eventuellt vad du brinner för, och går sedan vidare med processen. Du kommer garanterat att få en massa tips om hur du ska gå till väga, och om du har sökt jobb tidigare men inte fått dem så kan ni försöka ta reda på just varför det blev så. Andra saker som du kan få hjälp med är att skriva ett personligt brev, välja utbildning om du nu skulle få för dig att plugga vidare och allt annat som skulle råka dyka upp. En jobbcoach är helt enkelt där för att hjälpa dig i arbetslivet.